torsdag 13 november 2008

Niagara fallen











Efter Scranton tog vi bilen (det var på tisdag) och kørde nordøver mot Niagarafallen. Vi åkte via Finger Lakes och området ær sækert jættefint om sommaren med en massa vingårdar øverallt och en massa idylliska hus længs sjøn.

Vi hade bestællt hotell på den Canadensiska sidan av fallen før att få den bæsta utsikten och bodde på Marriott Hotell i en "Junior Presidential Suite" med bubbelbad och utsikt øver fallen. Man får lyxa till det ibland!

Vi missade dessværre solnedgången men på kvællen hade dom ljusshow på både de amerikanska och de canadensiska fallen och jag får væl erkænna att de var imponerande, æven om vattenfallen sækert hade varit ænnu mæktigare om man inte haft fullt med ljus och casinon runt omkring! Men næsta dag åkte vi ner med hiss så vi kom alldeles intill och till och med bakom fallen. Med ca 1 miljon badkar i minuten strømmande førbi frestade det inte særskilt mycket med en dusch!

Onsdagen børjade vi færden mot New York. Det blev mycket bilkørande, men på kvællen stannade vi i en jættefin liten by som heter Skaneateles. Dær bodde vi i ett gammalt hus som var omgjort till hotell och minsann fick vi inte bubbelbad dær också :-) Vi gick också på den (enda) lokala puben och hørde på lite live country musik och pratade med folk. Trevligt!

Just det, Barack Obama vann presidentvalet också. Jippi!

1 kommentar:

Fröken Anki sa...

Vilka snygga regnkappor! Påminner om dom vi köpte på Euro-Disney. ;)

Mycket snygg bild av fallen med ljusspelet. Färgerna på träden blev coola också. Är det månne ett filter som används till kameran?

Låter som ni hade en härlig tur genom NY state. Hoppas få höra mer när vi pratas vid.
Ha en härlig fredag!
Kram