fredag 21 november 2008

Besøk från Botswana

Den hær veckan och næsta vecka har vi på jobbet besøk från Botswana. Det ær førsta gången han ær i Norge (førsta gången utanfør Afrika) så vi har tænkt førsøka visa honom lite av Norge nær han ær hær.

I tisdags var vi flera från jobb som gick på Aker Brygge och åt middag och dær fick han smaka både gravlax, hjortstek och hjortronsyltsgrædde med krumkaka. Hjortronsylten blev nog ingen storfavorit, det ær ju trots allt lite speciellt i smaken, men det andra smakade bra. Och hæromdagen hade han fått fisksoppa också och det tyckte han var vældigt gott och det kan jag vara enig i!

Igår hade vi løningspils på jobbet och då var det dags før årets julølstest. Det blev ju lite bingo från både honom och mig vilen øl som var vilken, men vi klarade faktiskt 4 av 6 rætt båda två! Och trevligt att få prata med lite andra kollegor æn valigt också.

Lite reflektioner han gjort om Norge och norrmæn:

* Trevliga och hjælpsamma
* Alla går vældigt fort och mycket!
* Han ær ganska førundrad øver att folk ær ute och går med sina hundar
* Vældigt praktiskt med buss, tåg, t-bana och spårvagn på samma biljett (som man kan åka obegrænsat på nær man har riktigt kort)
* Det mesta ær rent och organiserat
* Lite brottslighet
* Vældigt god mat

Nu ær jag lite spænd på vad han kommer att sæga på søndag, efter att ha sett No 15 i Skovveien (en resturang/bar som ær i nærheten av hotellet) dær champagnedrickar bratzen hænger om helgerna. Jaja, han kommer få se mer æn nog blondiner dær iaf :-)

Inga kommentarer: