söndag 22 november 2009

Ännu en trevlig helg

Söndag kväll och jag kan se tillbaka på ännu en trevlig, om än inte så spännande, helg. Förra helgen var vi på fjälltur med arga babianer i träden och potensialla tjuvar i buskarna, så det var egentligen ganska fint att ta det lugnt.

Helgen inleddes med störtregn, så fredagen hade vi god middag och James Bond på TVn. Som de flesta fredagkvällar så somnade jag under filmen...

Lördagen innebar sovmorgon, skönt som omväxling till vardagen när jag går upp strax efter kl 6 (som är mycket tidigare än jag brukar hemma i Norge). Så tänkte vi att vi skulle testa Toyota Corollan lite utanför stan. Efter regnet förra veckan har ju vägarna blivit en aning mer hålfyllda än de var tidigare, men bilen klarade testet! Vi åkte ut till en liten by som heter Odi där det gör fina väverier. Blev inga inköp, men kan tänka mig att vi åker ut dit fler gånger. Efter att ha sett lite av landsbygden så var vi klara för att åka inn till stan igen och gå på köpcentrat. En jättefin kjol och tröja senare kunde vi glada sätta oss för att äntligen få dricka en riktig kopp kaffe. Vanligtvis dricker dom pulverkaffe och en del av sorterna är utblandade med rostade kikärtor, och det ger inte allra bästa kaffesmaken... Biobiljetter fick vi tag på också till kvällen. Såg Twiglight (ja, jag vet att det var en aning sent, men nu är vi förberedda för nästa filmen) som visade sig vara riktigt bra. Särskilt när det kostar 60 kr. För två. Väl hemma mellan shopping och film åt vi tacos. Tacos är för övrigt en ganska okänd maträtt i Botswana, men vi lyckades finna det mesta. Gott med lite känd helgmat!

Idag, söndag, började vi dagen med frukostbuffé på Gaborone Sun, ett av de fina hotellen här i Gaborone. Blev medbjudna av en jättetrevlig tysk tjej som jag mötte när jag var här i somras, så vi fick många tips på vad som är bra och mindre bra att göra här, vad vi kan vänta oss och vad vi kan tänka på i vardagen. Ha inte för bråttom var väl ett av huvudtipsen. Gaborone Sun var förövrigt väldigt fint, och med tanke på att kylskåpet sällan är så välfyllt när man bor ensam, så misstänker jag att det kan bli helgfrukost där någon mer gång. Vi fortsatte dagen med en tur ner till Old Naledi som är den äldsta delen i stan. Också den fattigaste, så vi var lite spända på hur det skulle vara där.

Det visade sig att det var ingen grund till oro iaf. Många som var väldigt intresserade av att höra var vi kom ifrån, vad vi gjorde i Gaborone och vad vi tyckte om Botswana. Och de allra flesta tycker om att bli fotograferade, särskilt barnen! Tore hade antagligen haft gott av ett besök där och lärt sig ett och annat också. Marte behövde minsann inte vänta i 10 på att bli friad till, det räckte med ett hej och sen kunde hon ha blivit gift. Men hon tackade nej, för den som börjar bli orolig. Tänkte på det efteråt att det kanske inte var så smart att gå runt där med videokamera och Martes systemkamera, men det kändes inte hotfullt alls. Han som inte blev gift frågade istället om han knde få ett par kronor till cigaretter, men mer tiggerier än så upplevde vi inte. Folk är generellt väldigt trevliga här!

Nu har vi avslutat dagen med att ligga lite vid poolen och ätit helstekt kyckling, potatis, morötter och butternut i ugnen. Tur att vi tränar såpass mycket, annars hade vi kommit rullandes hem igen till jul!

Inga kommentarer: