tisdag 9 december 2008

Kakbak

Så här i juletider blir man gärna lite mer pysslig än vanligt, så igår träffade jag några väninnor och så hade vi bakkväll! Ambitionsnivån var härligt låg, så resultatet blev:

* Drömmar
* Pepparkakor (färdig deg är perfekt!) som vi pyntade med Non-Stop
* Chokladris
* Marsipan med choklad

Det blev alltså inte något resultat som kvalificerar oss till kocklandslaget, men trevligt var det och gott luktade det. Så då är det väl egentligen inte så mycket mer man kan önska sig på en måndagskväll?!

Recept på Drömmar (bild och text från Icakuriren)
Ingredienser ca 50 st.:
# 200 g smör eller margarin
# 2 dl strösocker
# 2 tsk vaniljsocker
# 1/2 tsk hjorthornssalt
# 5 dl vetemjöl

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett och socker poröst. Blanda ner vaniljsocker och hjorthornssalt i mjölet. Rör ner det i smeten till en deg.
Dela degen i två delar och rulla dem till längder. Skär dem i bitar och rulla ut dem till små bollar. Lägg dem på papprade plåtar. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Kakorna ska vara bleka och lite spruckna.

1 kommentar:

Fröken Anki sa...

Mmmmm... Låter som en härlig kväll. Här finns det också hembakade pepparkakor fast här finns ingen färdig att köpa så det blev till att göra en egen. Mums! Deg är gott!

Lussebullarna är bakade också så på torsdag kväll är det fika hos oss. Undrar vad amerikanerna ska säga om kakorna och bullarna?! Och glöggen!

julkramar kommer här!