onsdag 4 augusti 2010

Malva pudding

Igår gjorde jag malva pudding för första gången. Och det blev riktigt gott, men så var det inte så svårt heller. Det är definitivt ingenting man bör äta mycket av för det är en riktig kaloribomb, men gott är det som sagt. Särskilt när den är alldeles nygjord och varm. Mums! Här kommer receptet (på svenska inom parentes):







Ingredients
  • 1 cup sugar (2,5 dl socker)
  • 1 egg (1 ägg)
  • 1 Tablespoon apricot jam (1 msk aprikosmarmelad)
  • 1 cup flour (2,5 dl mjöl)
  • 1 teaspoon Bicarbonate of Soda (1 tsk bikarbonat)
  • generous pinch salt (en nypa salt)
  • 1 Tablespoon butter (1 msk smör)
  • 1 teaspoon vinegar (1 tsk vinäger)
  • 1 cup milk (2,5 dl mjölk)

Sauce
  • 1 cup cream (2,5 dl grädde)
  • 4 oz (125g) butter (125 g smör)
  • 1 cup sugar (2,5 dl socker)
  • 1/2 (half) cup hot water (1,25 dl varmt vatten)
Method
Vispa ihop ägg och socker (gärna i mixer, men går bra för hand också). Tillsätt marmelanden. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i egen skål. Smält smör och tillsätt vinäger och vatten. Blanda in vätskan i äggblandningen varvat med mjöl. Blanda väl och stek i en täckt form (ca 20-25 cm diameter) vid 180 grader (350 deg F) i 45-60 min. 
Smält ihop ingredienserna till såsen och häll över puddingen när den kommer ut ur ugnen. Sås ingredienserna kan halveras om man vill vara en smula nyttigare!
Receptet kommer härifrån och därifrån är bilden lånad också. 

Inga kommentarer: