torsdag 25 februari 2010

Camping Southern Tuli

För två helger sen så var vi på camping, Marte, Tore och jag. Som tur var åkte vi inte själva, utan det var 5 till, mer campingvana människor, som var med. Camping i Botswana är nämligen en aning annorlunda (som det mesta här) än hemma. Här har man stora tält med campingsängar, bord, stolar och porslin med sig. Det betyder att man också behöver stora bilar för att få med sig allt. Jag och Tore sov dock i ett väldigt litet tält köpt för en liten penning och som egentligen mer kvalificerade som ett lektält. Bra det inte började regna!

Vi åkte fredag efter lunch och det visade sig att vi träffade på den varmaste helgen den här sommaren. Härligt! När det är 43 grader i skuggan är det lite man orkar göra. Men trevligt hade vi iaf. Vi var alldeles vid Limpopo floden som dessvärre är full av krokodiler så det gick inte att bada. Men att ta en öl i solnedgången när vi tittade på en flodhäst som betade på andra sidan floden gick fint! Vi försökte även klura ut vad slags djur det var som drunknat i floden, men det var inte fullt så romantiskt... Tror vi blev eniga om att det var en åsna till slut.

Lördag morgon var det provskjutning för Tore för då skulle vi ut på jakt! Det vill säga, vi åkte alla runt på flaket på en pick up och spanade efter djur. På grund av värmen var det få att se, men efter ett par timmar då vi också sett på lite historiska platser inne på jaktfarmen (det heter så), så fann vi en grupp impalas. Tore och jägaren som körde oss hoppade ur bilen, gick in i bushen och efter 5 min var det klart! Då hade Tore skjutit en stor och fin impala hanne på ca 70 kilo. Ganska stolt! Och nu har vi frysen full och väntar på att ha en bröllopsfest här nere en gång efter bröllopet hemma där det blir serverat impala-stek.

Eftersom jag inte tog några bilder och Tore inte har lagt ut sina än så tar jag mig friheten att länka till Martes bilder. Det är de sista 15-20 bilderna, men ni kan ju se på dom tidigare också om ni vill.

A couple of weeks ago we went camping at the southern Tuli block. There were eight of us, fortunately several of them were experienced campers in Botswana and brought the most of what we needed for the trip. We managed to chose the warmest weekend of the year, 43 dagrees in the shade. Lovely!

We were just along the Limpopo river which is unfortunately full of crocs so we couldn't swim. but we could enjoy the sight of hippos on the other side instead. Not to bad while drinking a beer in the sunset.

Saturday morning we went hunting and Tore shot an impala! So now the freezer is full just waiting for our Botswana wedding party. I didn't take any pictures and Tore haven't posted his yet, so I give you the opportunity to enjoy Martes pictures instead.

1 kommentar:

Fröken Anki sa...

Åh vilka härliga bilder! Verkar som ni hade riktigt trevligt. Cool bild på storjägaren Tore också. Han är rätt stolt nu va?

Vi får väl se till att Skype lite i helgen kanske. Eller imorrn förresten. Jag är ledig. Ska gå upp med Jonas tänkte jag så jag gör ett försök på morgonen.

kram