måndag 14 december 2009

Att flyga i Botswana

 


Det gick till så här:

Vi kom fram till flygplatsen och kön till inchekningen var lång som ett ont år, endast två in-checkningsdiskar var öppna. Och gör-det-själv in-check har inte kommit till gaborone än. När det väl var vår tur framme i kassan fick vi veta att vi blev flyttade till ett annat flyg för vi riskerade att bli så sena. Misstänker dom bara hade ställt in det andra.

Genom säkerhetskontrollen där de fått en ny metalldetektor av typen man var tvungen att stå inne i, i säkert 30 sekunder, i snålblåst för att dom samtidigt kunde kolla att man inte hade droger eller sprängämnen på sig. Vi klarade kontrollen och kunde gå vidare för att stå i kö för att lämna in emmigrationspappret till tullen. Information om varför flyget var försenat lyste med sin frånvaro, men till slut fick vi gå ombord på flyget.

Man skulle kunna tro att vi nu kunde få åka iväg, men icke! Det var nämligen tre stycken som hade bestämt sig för att flygtider var det inte så noga med att passa. Så istället för att åka ifrån dom så att dom kanske kunde komma sig i tid nästa gång, så satt resterande 100 pers i flyget och väntade. Och väntade. Och väntade. Flygvärdinnorna började be de som hade vidare flighter från Johannesburg att ge sig till känna så att de kunde hjälpa dem med att komma sig fort vidare när vi väl kom fram. Piloten bad flera gånger om ursäkt för att vi var tvungna att vänta och preciserade att det itne var South African Airlines som opererade in-checken. Och så fick vi veta att det var oväder på intågande. Härligt. Efter ca en timme kom de sista tre (av olika etnicitet, bara för att precisera det)! Då var det flera som antagligen kom att missa sitt nästa flyg. Vår kollega som skulle vidare till London kom sig precis med det flyget, men bagaget kom dagen efter. Och allt det för att folk inte orkar komma i tid och det är missriktad service bland flygpersonalen. Vi hann iaf med vårt flyg till Cape Town som tur var. Det var såklart lite försenat det med...

Flygturen hem var inte mycket bättre, så nu funderar jag och Marte på om vi ska starta konsultverksamhet inom flygbranchen också. Misstänker att det är en stor marknad där ute. Ni får gissa själva ungefär var i berättelsen bilderna är tagna.

We flew to Cape Town this weekend. As you can see from the pictures, flying in Botswana is not precisely according to the given time schedule. Especially not when they decide to wat for the people who's bought tickets but don't bother to show up in time... Britt-Mari and Marte - flight-consultants next?!
Posted by Picasa

Inga kommentarer: