lördag 29 mars 2008

Utmaning

Ser på min systers blogg att hon ofta hänger på olika utmaningar. Så jag tänkte jag skulle fortsätta i hennes goda fotspår så här innan jag lägger mig innan morgondagens jobbande. Utmaningen handlar om vad man gjorde för, 5, 10, 15 och 20 år sen. Häng på om du vill med en likadan, du som läser!

För fem år sen (2003, 24 år):
Då gick jag näst sista året på universitetet i Trondheim. Specialiserade mig mot elektriska kraftsystem och stabilitet. Glada tider med hybel (studentrum) på Steinan och sen på Lerkendal, konserter på Samfundet, dans på Rio, cafébesök på Bakklandet. Det var tider det... Men är glad att man slipper examensångest nu för tiden.

För tio år sedan (1998, 19 år)
Studenten! Skrev examensarbete om kärnkraft och var på studiebesök i Oskarshamn. Strävade med att bestämma mig för vilken högskola jag skulle gå på och vad jag skulle studera. Bestämde mig för energi och så blev det Trondheim som jag inte ångrat en dag! Och så skrev man högskoleprov. (Fick 1,8 och är riktigt nöjd med det! Skryt, skryt...) En del flöjtspelande på musikskolan blev det också.

För femtom år sen (1993, 14 år)
Fjortån år, då gick man i sjuan och var förälskad i dom som gick i nian. Suck! Tvärflöjtsspel och lite basket. Och så gick man och väntade på att bli 15 så man fick gå ut på Parken (folkets park). Och så brukade väninnorna sova över hos varandra och se på skräckfilm och äta allt för mycket godis så vi mådde dåligt!

För tjugo år sedan (1988, 9 år)
Tvåan, då var man väl mest bara glad för att lekparken låg i närheten och bästa kompisen (som fortfarande är det) bodde mitt emot. Det var den tiden när man tyckte det var både roligt och läskigt att ha pysseldag med hela skolan (som till jul och påsk) för då var man tvungen att gå till andra klassrum och pyssla med dom STORA barnen (typ fyror och femmor). Det var inte alla mellanstadieklasser som var lika snälla mot oss småbarn. Det kan eventuella lärare som läser tänka på, att kanske man skulle blanda lite oftare så det inte blir så farligt.

Det var en snabb uppsummering av mina sista 20 år. Undrar vad som kommer ske dom nästa? :-)

2 kommentarer:

Jenny sa...

Oj, vad fort tiden går! Det känns ju inte alls länge sen som vi spelade minibasket!

Cosmopolitan sa...

Det väcker många minnen det där...
JAg ska nog försöka gör mig en sådan också. Den blir nog inte helt olik din av någon märklig anledning... :o)