måndag 20 februari 2012

La Boheme!

Idag är vi på operan och ska se La Boheme. Ett glas Chablis väntar innan vi intar våra platser på första parkett. Tore i bröllopskostymen och jag i finklänningen. Ska det va så ska det va!

söndag 19 februari 2012

Det är vår!

I Skåne iaf, i Oslo kom jag snart är framme i ser vintern ut att hänga kvar ett tag till.

Har spenderat helgen hemma hos pappa och Britt-Marie när jag ändå hade "vägarna förbi". Inte dumt att göra så kom jag på. Vädret har varit lite ymse men vi har ätit god mat, shoppat lite och såklart sett på melodifestivalen. Och idag har jag och pappa klippt buskar och fixat i trädgården. Kändes märkligt att göra mitt i vintern, men som ni ser på bilden så är det inte helt samma vinterväder som jag är van vid. Vackert med snödroppar är det i vilket fall som helst!

tisdag 14 februari 2012

Happy Valentines!

Idag blir det krabbor till middag. Söta Martha var inte fullt så rädd som mig och skrubbade dom rena tillsammans med Inna. Själv väntade jag till dom var kokade innan jag vågade mig på att bryta av ben och klor och Bosse har stått för att dela allihop. Nu väntar vi bara på att gästerna kommer.

Kram på alla hjärtans dag till er!

söndag 12 februari 2012

Söndagseftermiddag

Helg igen och den här gången stannande vi i Maputo. Fredagskväll åt vi middag ute och så var jag och Inna ute och dansade hela natten lång. Det var säkert 30 grader när vi gick hem kl 3 så kläderna var helt dyvåta av svett. Inte så fräsch kanske, men roligt hade vi!

Lördag var ännu varmare när vi var nere på marknaden och köpte frukt och jag handlade lite hantverk så att stanna och köpa glass och se ut över havet var inte fel på hemvägen. På kvällen kom världens oväder in över oss, det var nästan som att bli sköljd över av en våg. Såg iaf ut så när molnen rullade in. Så då hade vi spektakulärt åskväder medan vi satt och grillade (under tak).

Idag var vi iväg till en liten safaripark men det var så tätt med träd och buskar så vi såg inte mycket. Några krokodiler och så fick jag matat en struts med sallad :-)

Nu sitter jag och Haslan och vilar oss i trädgården. Det är inte direkt solsken och mycket svalare idag (28 grader) men det kastar lite skugga så kanske jag får lite färg!

( p.s. Jag skriver "vi" för jag bor hos min kollega Bosse och hans fru Inna, väldigt trevligt!)

onsdag 8 februari 2012

Hur man vet att man sitter på kontor i Mozambique

Man har över genomsnittet många myror på skrivbordet. Och på skärmen. Och inte minst snart en liten hög nere i tangentbordet i laptopen...

tisdag 7 februari 2012

I Maputo igen

Ja då var jag på jobbresa till Mozambique igen. Bor hemma hos en kollega och hans suptertrevliga fru den här gången och det är helt klart bättre än att bo ensam på hotell. Och inte minst till god hjälp när man blir sjuk. Vi hade en jättetrevlig tur till Syafrika i helgen utanför Nelspruit med grillning, jag red häst i en game park bland zebror och giraffer och lite shopping hann vi också med. Men, så kom vi hem och på måndag lunch blev jag magsjuk. Och när man blir magsjuk här så blir man det ordentligt! Feber och en långdragen dejt med toaletten har det blivit inatt, men nu är jag på bättringens väg igen så imorgon är jag klar för att gå tillbaka till jobb. Kommer bli ganska hektiskt fram till jag kommer hem, men det får gå bra. Ska se om jag inte kan få lagt ut några trevliga bilder också så ni får se hur jag har det.